intretinere-si-usi

Intretinerea si curatarea usilor

Informatiile privind procesul de mentenanta si curatare usi sunt extrem de importante.

Dupa achizitia usilor de interior este adevarat ca cea mai mare parte a acestei etape de amenajare a locuintei s-a derulat.

Usile noi arata bine, insa pentru a le pastra frumoase, si a le prelungi durata de utilizare este necesara o intretinere si curatare a acestora.

O conditie de baza o constituie montajul profesional al acestora. Daca alegeti sa montati personal usile sau sa apelati la o echipa de „ meseriasi” priceputi la toate este foarte posibil sa pierdeti din start garantia produsului. Montajul necorespunator va afecta semnificativ functionarea usii si durata sa de utilizare.

Montajul cu o echipa autorizata va confera avantajul garantiei si certitudinea beneficierii gratuite de ventualele mici reglaje necesare ulterior.

Pe durata lor de functionare, usile sunt supuse actiunilor chimice, mecanice si de variatiile de umiditate si temperatura ale mediului.

In ceea ce priveste factorii de mediu, se recomanda mentinerea unei umiditati relative a aerului intre 40 si 60% si a unei temperaturi ambientale intre 18 si 23 de grade Celsius.

Fara o intretinere permanenta, finisajul usilor va avea de suferit, aspectul acestora avand de suferit.

Umiditatea excesiva poate dauna usilor, in special in cazul celor furniruite. Dupa utilizarea dusului in baie sau dupa ce gatiti o perioada indelungata in bucatarie, va recomandam sa aerisiti incaperea respectiva pentru a regla umiditatea. Daca este posibil, puteti pastra o fereastra deschisa pe durata utilizarii.

Una din cauzele comune de uzura a finisajului usilor il reprezinta deschiderea acestora cu genunchiul sau cu piciorul. Usile trebuiesc deschise cu mana.

Curatare usi

Ce produse se recomanda a fi folosite pentru curatarea usilor?

Mai intai va vom explica ce produse sa nu folositi. Nu folositi produsele de curata pe baza de clor sau surfactati. Acestea afecteaza lacul sau melamina, degradandu-le. Nu folositi obiecte ascutite sau abrazive pentru indepartarea murdariei. Puteti zgaria suprafata.

Nu folositi produse pe baza de ceara. Unele dintre ele sunt foarte prezente in reclamele TV, dar efectul lor este foarte daunator. Utilizand produse pe baza de ceara, la fiecare „ curatare „, veti aplica un strat subtire de ceara, dupa care altul si altul…

Ceara atrage si acumuleaza foarte usor praful dand senzatia de imbacsire. Suprafetele se vor acoperi cu ceara care va acumula praf si tot timpul veti avea impresia ca usa este patata.

Va recomandam produsele de curatat cu PH neutru, cum ar fi Bona – Detergent pentru usi si mobilier.

Se recomanda utilizarea unei lavete fine, din microfibre.

In cazul in care zgariati sau ciobiti suprafata usii sau tocul, puteti utiliza markere corectoare speciale sau batoane cu ceara colorata.

Urmand aceste sfaturi veti putea beneficia de usile achizitionate pentru o perioada de timp indelungata.

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.